Kasteelwaarden

Onze Kasteelwaarden

Wij omarmen en ondersteunen diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Het is ons doel om van Bosburcht een plek te maken waar iedereen zich op elk moment en in elke omstandigheid veilig kan voelen.

Verspreid liefde, positiviteit en vreugde om trouw te zijn aan jezelf. Deel je verwondering en dwaal tussen de muren van het kasteel.

Samen zijn we uniek

Wij omarmen en ondersteunen diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Sexisme, racisme, homofobie en elke andere vorm van discriminatie zijn hier niet welkom.

Grenzen respecteren is sexy

Op een plek waar veel vrijheid is, kunnen grenzen vervagen. Erken elkaars grenzen en vraag toestemming. Ja betekent ja, en al het andere betekent nee. Respecteer de grenzen van anderen. Voel je je onveilig of oncomfortabel in een situatie, al onze medewerkers zijn aanspreekbaar. 

Je kan altijd terecht bij ons Welfare & Social Safety team, deze kan je vinden naast de EHBO in de Legioenzaal. Hier kan je ook terecht als je om welke reden dan ook behoefte hebt aan rust, een prikkelarme omgeving of een luisterend oor. 

Vermoed je dat er over de grenzen van iemand heen wordt gegaan? Check-in bij die persoon, spreek iemand van het personeel aan of kom langs bij het Welfare & Social Safety team.

Als je achteraf over een ervaring of observatie wilt praten, neem dan contact met ons op via socialsafety@bosburcht.nl

Leef in het moment

Het moment zelf blijkt altijd veel leuker te zijn dan de foto’s. Dus schakel je telefoon uit en leef in het moment. Respecteer de privacy van alle mensen om je heen. Maak of plaats geen beelden zonder toestemming van een ander.

Zorg voor jezelf

Non-stop festival betekent dat er altijd ergens feest is. Eet en drink voldoende, wees lief voor je lichaam. Zorg dat je op tijd je rust pakt om vol te kunnen genieten van de momenten dat je danst. Stap uitgerust de auto in wanneer je aan de terugreis begint.

Zorg voor je gehoor

Met een line-up om je vingers bij af te likken is het belangrijk dat je zuinig bent op je gehoor. Dus draag je oordoppen, het liefste met een speciaal muziekfilter. Zo hoor je de muziek nog altijd goed, kan je gesprekken blijven voeren en bescherm je je gehoor! Win-Win-Win! Geen oordoppen mee? Wij verkopen ze bij de campingwinkel.

Zorg voor de omgeving

We bevinden ons op een prachtige locatie. Deze houden we graag schoon en heel, en daar dragen we met zijn allen zorg voor. Gooi je sigaretten niet op de grond maar in een asbak, en gooi je afval in een prullenbak. 

We worden met open armen ontvangen in een prachtig kasteel vol bijzondere voorwerpen. Laat deze jou beroeren, bekijk ze vooral uitvoerig met je ogen, maar laat de objecten zelf onberoerd – een ongelukje zit in een klein hoekje, en veel zaken ter plaatse gaan al langer mee dan wij allemaal.